Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Κουρουμπλής: Να δοθούν πλασματικά συντάξιμα χρόνια στις μητέρες
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Κουρουμπλής: Να δοθούν πλασματικά συντάξιμα χρόνια στις μητέρες

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Κουρουμπλής: Να δοθούν πλασματικά συντάξιμα χρόνια στις μητέρες

Πρόταση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε να δοθούν πέντε πλασματικά συντάξιμα χρόνια υπηρεσίας στις εργαζόμενες μητέρες που αποκτούν δεύτερο παιδί και επτά χρόνια στις εργαζόμενες μητέρες που αποκτούν τρίτο παιδί. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι έχει ήδη παρουσιάσει την πρότασή του στα αρμόδια όργανα του κόμματος, όπου και εξετάζεται.

Εξήγησε ότι, λόγω των κοινωνικοοινομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα, τα νέα ζευγάρια αποφεύγουν να αποκτήσουν δεύτερο παιδί. Υπογράμμισε δε, ότι το κόστος της πρότασής του θα βαρύνει τη χώρα μετά από 25-30 χρόνια, οπότε δεν έχει βραχυχρόνιο κόστος, ενώ η δημογραφική γήρανση του Ελληνικού Λαού έχει διαστάσεις εθνικού προβλήματος, σε μια στιγμή που είναι ήδη ανοικτά άλλα εθνικά ζητήματα της χώρας.

«Αδικεί τον καθένα μας η λογική της εύκολης πλειοδοσίας όταν αναφέρεται σ’ ένα τέτοιο κρίσιμο για το μέλλον του τόπου ζήτημα. Για το λόγο αυτό επιτρέψτε μου να καταθέσω μια πρόταση που θα ήθελα να συζητήσουμε εκτενώς σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης τουΣυστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση το άρθρο 41Α του Κανονισμού», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε: «Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η θέσπιση και ψήφιση διάταξης από τη Βουλή που θα προβλέπει:

α. Το κράτος να αναλαμβάνει το κόστος για την παραχώρηση πέντε πλασματικών συντάξιμων χρόνων στις μητέρες που θα αποκτήσουν δεύτερο παιδί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!