Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Κεραμέως: Η Παιδεία συνιστά επιτέλους πεδίο συγκλίσεων- Οι 3 βασικοί πυλώνες του ν/σχ
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Κεραμέως: Η Παιδεία συνιστά επιτέλους πεδίο συγκλίσεων- Οι 3 βασικοί πυλώνες του ν/σχ

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Κεραμέως: Η Παιδεία συνιστά επιτέλους πεδίο συγκλίσεων- Οι 3 βασικοί πυλώνες του ν/σχ

Τους βασικούς πυλώνες του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, στη συζήτηση επί της αρχής ενώπιων των μελών της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως επεσήμανε η Υπουργός, πρόκειται για άλλο ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της συνολικής αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας: «Η Παιδεία συνιστά επιτέλους πεδίο συγκλίσεων. Η κοινωνία πέρα και πάνω από κόμματα, διψά για ποιοτική εκπαίδευση, για εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, για καλύτερο και πιο αυτόνομο σχολείο και πανεπιστήμιο, για εξωστρέφεια. Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», είπε, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο αποτελείται από τους 3 εξής αλληλένδετους πυλώνες:

  • 1ος πυλώνας: Ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων.
  • 2ος πυλώνας: Θέσπιση μηχανισμού αξιολόγησης.
  • 3ος πυλώνας: Ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης.

Η Υπουργός αναφερόμενη στον πρώτο πυλώνα σημείωσε ότι «Η χώρα μας έχει ένα από τα πιο υπερσυγκεντρωτικά εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και πέρα από αυτήν. Η μεγάλη πλειονότητα των αποφάσεων που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, πάνω από το 80% των αποφάσεων, λαμβάνεται εδώ και χρόνια σε κεντρικό επίπεδο, στο Υπουργείο Παιδείας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Σε άλλες χώρες το ποσοστό αυτό είναι 35%, δηλαδή το σύστημα είναι αποκεντρωμένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!