Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή – Αλ. Τσίπρας: «Η ακρίβεια πονάει – Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει τι περνάει το ελληνικό νοικοκυριό»
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή – Αλ. Τσίπρας:  «Η ακρίβεια πονάει – Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει τι περνάει το ελληνικό νοικοκυριό»

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή – Αλ. Τσίπρας: «Η ακρίβεια πονάει – Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει τι περνάει το ελληνικό νοικοκυριό»

Σε προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη,προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την κρίση ακρίβειας.

Ο κ. Τσίπρας, καταλόγισε απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει κατανοήσει την πραγματικότητα που βιώνει αυτήν την στιγμή το μέσο ελληνικό νοικοκυριό.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Έχω την αίσθηση ότι όσοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν σήμερα την ομιλία του κ. Μητσοτάκη μάλλον θα αισθάνθηκαν ότι απευθύνεται σε μια άλλη χώρα, σε έναν άλλο λαό, σε μια άλλη κοινωνία, ότι -είναι επιεικής η έκφραση- δεν έχει κατανοήσει τι είναι αυτό που βιώνει σήμερα το μέσο ελληνικό νοικοκυριό.

Θα έρθω και στους χαρακτηρισμούς και θα απαντήσω σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τα «μικρά» και τα «εύκολα» που δήθεν κάνει αυτός και τα «μεγάλα» και τα «δύσκολα» που εμείς υποσχόμαστε.

Θα μου επιτρέψετε, όμως, πριν μιλήσω αναλυτικά, να κάνω μία εκτίμηση, έναν απολογισμό γι’ αυτό που παρουσιάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης. Με τη σημερινή του τοποθέτηση, εν μέσω ενός σαρωτικού κύματος ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική οικονομία και κάθε Έλληνα πολίτη ή εν πάση περιπτώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, κατά την άποψή μου, καταδεικνύει την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες, στην υπαρξιακή αγωνία της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και αναδεικνύει τέσσερα πράγματα: Αναδεικνύει έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης, προχειρότητα, εμμονή σε παρωχημένες και αποτυχημένες οικονομικές συνταγές και βέβαια έναν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «εθισμό» στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!