Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖA προς Κικίλια: Γιατί αποκλείονται οι απόφοιτοι ΠΑ.Δ.Α. από προκηρύξεις του υπ. Υγείας;
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖA προς Κικίλια: Γιατί αποκλείονται οι απόφοιτοι ΠΑ.Δ.Α. από προκηρύξεις του υπ. Υγείας;

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖA προς Κικίλια: Γιατί αποκλείονται οι απόφοιτοι ΠΑ.Δ.Α. από προκηρύξεις του υπ. Υγείας;

Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με αντικείμενο τον αποκλεισμό νέων επιστημόνων από προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας.

Σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, τονίζουν οι βουλευτές, οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι απέκτησαν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών στην Δημόσια και Κοινοτική Υγεία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποκλείονται από τη συμμετοχή του σε προκήρυξη για τις Τ.Ο.Μ.Υ. επιτείνοντας το φαινόμενο του brain drain το οποίο πλήττει τη νέα γενιά.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΘΕΜΑ: “Αποκλεισμός νέων επιστημόνων από προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας”

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.) ιδρύθηκε με το ν. 4521/20118, οπότε το Υπουργείο Παιδείας ικανοποίησε πάγιο αίτημα για την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθήνας σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, εφόσον πληρούνταν πλέον οι προϋποθέσεις. Στο Π.Α.Δ.Α. ιδρύθηκε το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας το οποίο υπάγεται στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (αρ. 57-61 του ν.4610/2019).

Το συγκεκριμένο Τμήμα διαθέτει δύο κατευθύνσεις σπουδών, οι οποίες λειτουργούν μετά τα τρία πρώτα κοινά ακαδημαϊκά εξάμηνα: α) της Δημόσιας Υγείας και β) της Κοινοτικής Υγείας. Η δεύτερη κατεύθυνση, δηλαδή της Κοινοτικής Υγείας, οδηγεί στην απόκτηση Πτυχίου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Στην πρότερη μορφή του Ιδρύματος, ως ΤΕΙ Αθήνας, το ανωτέρω Τμήμα έχοντας εφαρμόσει το Σχέδιο Αθηνά (ΦΕΚ 133/05-06-2013 τ.Α), λειτουργούσε επίσης Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας, ως προϊόν συγχώνευσης 2 επιμέρους Τμημάτων, του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και του Τμήματος Επισκεπτών Υγείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ-Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!