Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς Καραμανλή: Γιατί εκτός Ταμείου Ανάκαμψης τα μεγάλα έργα υποδομών;
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς Καραμανλή: Γιατί εκτός Ταμείου Ανάκαμψης τα μεγάλα έργα υποδομών;

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς Καραμανλή: Γιατί εκτός Ταμείου Ανάκαμψης τα μεγάλα έργα υποδομών;

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τα μεγάλα οδικά έργα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν φέρεται να είχαν προταθεί για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και τελικά απορρίφθηκαν από την Κομισιόν, κατέθεσαν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι ίδιοι, αφού επικρίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη μη διαβούλευση και δημοσιοποίηση των προτάσεων της χώρας για το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνουν πως, βάσει δημοσιευμάτων, «σε ό,τι αφορά στον τομέα των Υποδομών, η Ελλάδα έχει καταθέσει μια αρχική πρόταση με περίπου 200 δημόσια έργα εθνικής σημασίας, προϋπολογισμού 28 δισ. ευρώ, έναντι δεσμευμένων επιχορηγήσεων για την Ελλάδα ύψους 16,4 δισ. του σχεδίου του Εθνικού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Συμπληρώνουν, δε, αμέσως μετά ότι φαίνεται να «έχουν προκύψει προβλήματα που αφορούν στη συμβατότητα οδικών και σιδηροδρομικών έργων μεγάλου προϋπολογισμού, τα οποία δεν έγιναν κατ’ αρχήν δεκτά από την Ε.Ε., καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια της Επιτροπής». Στα έργα που αναφέρουν ως απορριπτέα, σύμφωνα και με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιλαμβάνονται:

- η επέκταση της Αττικής Οδού,

- η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος,

- το βόρειο τμήμα του Ε65,

- τα τρία τμήματα του ΒΟΑΚ και

- ο δυτικός άξονας της Ιόνιας οδού έως την Κακαβιά.

Έτσι οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Καραμανλή μέσω του κειμένου της ερώτησής τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!