Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖA: Η κυβέρνηση απαξιώνει τη βιομηχανία- Απαιτείται νέο παραγωγικό μοντέλο
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖA: Η κυβέρνηση απαξιώνει τη βιομηχανία- Απαιτείται νέο παραγωγικό μοντέλο

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖA: Η κυβέρνηση απαξιώνει τη βιομηχανία- Απαιτείται νέο παραγωγικό μοντέλο

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, για την ολιγωρία, όπως υποστηρίζουν, της κυβέρνησης στην εθνική στρατηγική για τη βιομηχανία και την απαξίωση ενός κρίσιμου τομέα για την οικονομία.

Στην Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζουν ότι η βιομηχανική ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο δομικό στοιχείο οικονομικής προόδου και ανάπτυξης των σύγχρονων εθνικών οικονομιών. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούνται στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανική Επανάστασης, λήφθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού παραγωγικού μοντέλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων, όπου για πρώτη φορά περιλαμβάνονται τεκμηριωμένα μεγέθη για την έκταση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στη χώρα. Προσεγγίστηκε , συνεχίζουν, ολιστικά των θέμα των οργανωμένων χώρων υποδοχής και τέθηκαν συγκεκριμένες χωροταξικές προτεραιότητες.

Ακολούθως, σημειώνουν, έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των Οινοφύτων, όπου κατόπιν ευρείας διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς αντιμετωπίστηκε ολιστικά το πρόβλημα της άναρχης βιομηχανικής δόμησης στην περιοχή. Αντίστοιχα, εκπονήθηκε μελέτη για την λειτουργική και περιβαλλοντική εξυγίανση της περιοχής Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τονίζουν οι βουλευτές, προωθήθηκαν συγκεκριμένες αλλαγές στη χωροταξία προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στον κλάδο της βιομηχανίας (κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες, αναθεώρηση ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τη βιομηχανία, χρηματοδότηση σε ΟΤΑ για εκπόνηση τοπικών χωρικών σχεδίων).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!