Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την κατάργηση της ελεύθερης επιλογής 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την κατάργηση της ελεύθερης επιλογής 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την κατάργηση της ελεύθερης επιλογής 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά

Εξηγήσεις για την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία, όπως υποστηρίζουν, περιορίζεται το δικαίωμα των μαθητών να επιλέγουν τη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία, ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Όπως τονίζουν, η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση περιορίζει δραστικά τη δυνατότητα των μαθητών να διδάσκονται δεύτερη ξένη γλώσσα, σταματώντας τη λειτουργία των μεικτών παράλληλων τμημάτων (γαλλικά και γερμανικά) και επιβάλλοντας τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας ανάλογα με το τι εκπαιδευτικός είναι διαθέσιμος.

Επίσης υπογραμμίζουν, πως η απόφαση στοχεύει στη μείωση του αριθμό των εκπαιδευτικών και στις απολύσεις αναπληρωτών ξένων γλωσσών, ενώ σημειώνουν με νόημα πως δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «σπρώχνει» τους μαθητές στα φροντιστήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τη Νίκη Κεραμέως την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου, όπως και τη διασφάλιση -από πλευράς του υπουργείου Παιδείας- της ελεύθερης επιλογής και παρακολούθησης της δεύτερης ξένης γλώσσας από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Αναλυτικά η Ερώτηση των βουλευτών προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευµάτων

Θέµα: «Κατάργηση της δυνατότητας της ελεύθερης επιλογής της 2ης ξένης γλώσσας»

Για πολλοστή φορά η υπουργός Παιδείας αιφνιδιάζει αρνητικά την εκπαιδευτική κοινότητα προχωρώντας στον περιορισµό του δικαιώµατος των µαθητών της πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης στην ελεύθερη επιλογή 2ης ξένης γλώσσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!