Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΚΙΝΑΛ: Υποχρέωση της Πολιτείας η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σ. Βαλυράκη
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΚΙΝΑΛ: Υποχρέωση της Πολιτείας η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σ. Βαλυράκη

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλευτές ΚΙΝΑΛ: Υποχρέωση της Πολιτείας η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σ. Βαλυράκη

Την πλήρη διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ζητoύν απο τους υπουργούς, Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, με Ερώτησή τους στη Βουλή, ττέσσερις βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι συνιστά όχι μόνο υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ιστορία και στους αγώνες του.

Αναλυτικά η Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ:

Κύριοι Υπουργοί,

Στις 24 Ιανουαρίου 2021, με οδύνη αποχαιρετήσαμε τον Σήφη Βαλυράκη, τον γενναίο αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, τον συνεπή δημοκράτη, τον ακέραιο άνθρωπο, τον αγαπητό σύντροφο και φίλο.

Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, τότε από βήματος Βουλής, ο Σήφης Βαλυράκης στη μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή τίμησε την Κρήτη και την Ελλάδα. Υπηρέτησε την πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής επί τριάντα χρόνια αλλά και ως Υπουργός, αναπτύσσοντας σπουδαίο κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό έργο. Από πλευράς μας, μέσω του Β. Κεγκέρογλου, ζητήσαμε επίσης το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Ναυτιλίας για τη διαλεύκανσή των αιτιών του θανάτου του, εισπράττοντας τότε καταφατική απάντηση.

Η πρόσφατη ανατρεπτική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης γύρω από το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος, ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος αλλά ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, ο αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για δύο ψαράδες οι οποίοι με το αλιευτικό τους σκάφος πλησίασαν τον Σήφη Βαλυράκη, λογομάχησαν και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!