Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Βόρεια Κορέα ανοίγει ξανά τη γραμμή επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα
[Η Ναυτεμπορική]: Η Βόρεια Κορέα ανοίγει ξανά τη γραμμή επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα

[Η Ναυτεμπορική]: Η Βόρεια Κορέα ανοίγει ξανά τη γραμμή επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έχει αποκαταστήσει τις γραμμές επικοινωνίας με τον Νότο, λίγους μήνες μετά τη διακοπή της διασυνοριακής τηλεφωνικής γραμμής.

Η κίνηση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πρόθυμος να αποκαταστήσει την επικοινωνίας, δείχνοντας υπό όρους καλή θέληση.

Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ είπε ότι η αποκατάσταση της σχέσης τους εξαρτάται από τη «στάση των αρχών της Νότιας Κορέας».

Η Βόρεια Κορέα πρόσφατα ξεκίνησε να εντατικοποιεί επίσης τις στρατιωτικές της δοκιμές. Έχει εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους σε λιγότερο από ένα μήνα, ένα σημάδι ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβραδύνει την ανάπτυξη των οπλικών της συστημάτων.

Το πρωί της Δευτέρας, το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι αξιωματούχοι και των δύο Κορέων αντάλλαξαν το πρώτο τους τηλεφώνημα από τον Αύγουστο. «Με την αποκατάσταση της γραμμής επικοινωνίας Νότου-Βορρά, η κυβέρνηση εκτιμά ότι έχει δοθεί η βάση για την ανάκαμψη των δια-κορεατικών σχέσεων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών έχουν κοπεί – και αποκατασταθεί – αρκετές φορές.

Το 2020, μετά από μια αποτυχημένη σύνοδο κορυφής μεταξύ Βορρά και Νότου, η Πιονγκγιάνγκ ανατίναξε ένα διασυνοριακό γραφείο στα σύνορα που είχε δημιουργηθεί για τη βελτίωση των επικοινωνιών. Την ίδια χρονιά, η Βόρεια Κορέα διέκοψε όλες τις γραμμές επικοινωνίας με τον Νότο, συμπεριλαμβανομένης μιας τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των ηγετών και των στρατιωτικών καναλιών επικοινωνίας μετά την επιδείνωση των εντάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!