Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο «τσάρος» που άλλαξε για πάντα τη Ρωσία
[Η Ναυτεμπορική]: Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο «τσάρος» που άλλαξε για πάντα τη Ρωσία

[Η Ναυτεμπορική]: Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο «τσάρος» που άλλαξε για πάντα τη Ρωσία

Της Βίκυς Καλοφωτιά
vkal@naftemporiki.gr

Ο ρωσικός λαός μίλησε ξεκάθαρα διά της ψήφου του. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου -σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, το 77,9% των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ και μόλις το 21,2% καταψήφισε για την συνταγματική αναθεώρηση που ο ίδιος επιθυμεί να «περάσει»- αναμφισβήτητα δίνουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν το «πράσινο φως» για να θέσει υποψηφιότητα για δύο ακόμη φορές και να παραμείνει (αν εκλεγεί) πρόεδρος της Ρωσίας μέχρι το 2036, καθώς η τρέχουσα θητεία του λήγει το 2024.

Ωστόσο, ενώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο, δεν συμβαίνει το ίδιο για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την έκβαση των επόμενων βημάτων του και των κομβικών αποφάσεων που ο Ρώσος πρόεδρος θα κληθεί να λάβει, ειδικά λαμβάνοντας υπ’όψιν τη δήλωση του ίδιου στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους Ρώσους πριν από τη διεξαγωγή της παραπάνω ψηφοφορίας ότι «δεν ψηφίζουμε απλώς για τις τροπολογίες αλλά για τη χώρα, στην οποία θέλουμε να ζήσουμε».

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει έναν «θρίαμβο»

Με «άσσο στο μανίκι» την επικύρωση της νίκης αμέσως μετά τα αποτελέσματα της καθοριστικής ψηφοφορίας, το Κρεμλίνο δείχνει σαφώς λιγότερο ανήσυχο αντιμετωπίζοντας την φωνή του λαού ως μια ξεκάθαρη νίκη.

Ξαφνικά όλα δείχνουν ότι όλα περιστρέφονται περισσότερο γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και λιγότερο γύρω από την εξυγίανση της γενικής εικόνας της χώρας με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και τις προσπάθειες για ενίσχυση της καθολικής ευημερίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!