Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Vivartia: Καλές επιδόσεις για κατεψυγμένα και εστίαση το 2019, οι επενδύσεις και τα νέα δεδομένα
[Η Ναυτεμπορική]: Vivartia: Καλές επιδόσεις για κατεψυγμένα και εστίαση το 2019, οι επενδύσεις και τα νέα δεδομένα

[Η Ναυτεμπορική]: Vivartia: Καλές επιδόσεις για κατεψυγμένα και εστίαση το 2019, οι επενδύσεις και τα νέα δεδομένα

Με ενοποιημένες πωλήσεις 629,3 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 3,7% σε σχέση με το 2018 έκλεισε το 2019 ο όμιλος Vivartia, με τους κλάδους κατεψυγμένων τροφίμων και εστίασης να παρουσιάζουν ανάπτυξη και τον κλάδο γαλακτοκομικών οριακή μείωση, ως αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης των παραγωγικών μονάδων και την κατ’ επέκταση διακοπή συμφωνιών παραγωγής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τόσο για την εγχώρια αγορά, όσο και για τις εξαγωγές.

Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 68,7 εκατ. ευρώ (+16%), με όλους τους κλάδους να παρουσιάζουν αύξηση των λειτουργικών τους κερδών και τα δημοσιευμένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Το 2019 η θυγατρική εταιρεία ΔΕΛΤΑ του ομίλου διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά γάλακτος, ενώ τα νέα λανσαρίσματα και επαναλανσαρίσματα προϊόντων στις κατηγορίες γιαουρτιού, ροφημάτων, παιδικών προϊόντων και σοκολατούχου γάλακτος είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των μεριδίων αγοράς στις σχετικές κατηγορίες. Ενδεικτική είναι η αύξηση των πωλήσεων του χυμού ψυγείου Life (+32,3% σε σχέση με το 2018), οι οποίες συνοδεύτηκαν από αντίστοιχη ανάπτυξη των μεριδίων της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Επιπλέον, η εταιρεία στο πλαίσιο επανασχεδιασμού των εργοστασιακών της μονάδων, με στόχο τη βελτιστοποίηση των λειτουργικών της δομών, προχώρησε σε μεταβίβαση στην OPTIMA του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της στην Ελασσόνα, παραγωγής κίτρινου τυριού (κασέρι και ημίσκληρο), ενώ συγχρόνως η OPTIMA ανέλαβε την παραγωγή των κίτρινων τυριών για τη ΔΕΛΤΑ. Το εμπορικό σήμα ΒΙΓΛΑ, καθώς και ο εξοπλισμός φέτας παρέμειναν στην ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ.

Επίσης, κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!