Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Viohalco: Τι έδειξε το Α’ εξάμηνο – Εκτιμήσεις και προβλέψεις για τη συνέχεια του έτους
[Η Ναυτεμπορική]: Viohalco: Τι έδειξε το Α’ εξάμηνο – Εκτιμήσεις και προβλέψεις για τη συνέχεια του έτους

[Η Ναυτεμπορική]: Viohalco: Τι έδειξε το Α’ εξάμηνο – Εκτιμήσεις και προβλέψεις για τη συνέχεια του έτους

Την αισιοδοξία της για τη συνέχεια της τρέχουσας οικονομικής χρήσης εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου Viohalco κατά την ενημέρωση των αναλυτών μετά και τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων στο Α’ Εξάμηνο 2021. Η ωρίμανση των επενδύσεων που έχουν υλοποιηθεί κατά την τελευταία δεκαετία και η σωστή τοποθέτηση των εταιρειών του ομίλου στη διεθνή αγορά έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για θετικές αποδόσεις παρά την ευμετάβλητη συγκυρία λόγω της πανδημίας αλλά και του ενεργειακού κόστους που πλήττει κυρίως τον τομέα του χάλυβα του οποίου όμως η ζήτηση είναι ανοδική. Το 2021 ο όμιλος Viohalco παρουσίασε σημαντική αύξηση τζίρου αισθητά καλύτερη σε σύγκριση με τις επιδόσεις του στις προηγούμενες χρήσεις κατά την τελευταία 5ετία. Το ίδιο και όσον αφορά τα a-EBITDA.

Αναλυτικά ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Viohlaco αυξήθηκε κατά 33% στα 2,489 δισ. ευρώ, η ενοποιημένη λειτουργική κερδοφορία (α-EBITDA) αυξήθηκε κατά 53% και διαμορφώθηκε στα 196 εκατ. ευρώ, το ενοποιημένο EBITDA, που περιλαμβάνει την επίπτωση των τιμών μετάλλων, ανήλθε σε 253 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 135%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρου εισοδήματος ανήλθαν σε 137 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Προβλέψεις

Μελλοντικά ο όμιλος Viohalco προβλέπει ότι η ζήτηση στην αγορά αλουμινίου θα παραμείνει εύρωστη σε όλους τους τομείς και τις γεωγραφικές ζώνες, δεδομένου του συνεχώς ανακυκλώσιμου χαρακτήρα του αλουμινίου και του ρόλου του στην υπό εξέλιξη μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!