Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΒΙΝΤΕΟ: Η εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ «Κένταυρος 21»
[Η Ναυτεμπορική]: ΒΙΝΤΕΟ: Η εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ «Κένταυρος 21»

[Η Ναυτεμπορική]: ΒΙΝΤΕΟ: Η εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ «Κένταυρος 21»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία «Κένταυρος 21», που έλαβε χώρα από 17 έως 25 Μαΐου, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης, στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος διεθνών δραστηριοτήτων με φίλες και σύμμαχες χώρες που έχει σχεδιάσει, συντονίζει και διεξάγει το ΓΕΕΘΑ.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν τμήματα της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (Ε/Π OH-58 KIOWA WARRIOR, EE/Π ΑΗ-64D, Ε/Π CH-47D, E/Π UH-1H).

Από αμερικανικής πλευράς πήραν μέρος τμήματα της 53 Infantry Brigade Combat Team (IBCT) επιπέδου τάγματος με τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) της Εθνοφρουράς των Πολιτειών Φλόριντα και Αλαμπάμα των ΗΠΑ, καθώς και προσωπικό της 104 Logistics Brigade του Στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου (περιοχή λιμένος Αλεξανδρούπολης).

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, προάγοντας περαιτέρω τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!