Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο προς Λονδίνο: Χρειάζεται πιο ρεαλιστική προσέγγιση για να αποφευχθεί το no deal
[Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο προς Λονδίνο: Χρειάζεται πιο ρεαλιστική προσέγγιση για να αποφευχθεί το no deal

[Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο προς Λονδίνο: Χρειάζεται πιο ρεαλιστική προσέγγιση για να αποφευχθεί το no deal

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία δεν έχουν σημειώσει «πραγματική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και πρέπει να επιδείξουν περισσότερη «ευελιξία» για να αποφευχθεί ένα no deal. Αυτό επεσήμανε ο Μίχαελ Κλάους, πρέσβης της Γερμανίας στην Ε.Ε. Κάλεσε δε το Λονδίνο να είναι πιο ρεαλιστικό στις επιδιώξεις του, εξηγώντας ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

«Είναι μία συμφωνία εφικτή; Ναι, οπωσδήποτε» είπε ο Κλάους σε online εκδήλωση το υEuropean Policy Centre. «Αλλά νομίζω ότι αυτό σημαίνει πως η Βρετανία θα πρέπει να ακολουθήσει μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Με λίγα λόγια: Δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη κυριαρχία και την ίδια ώρα πλήρη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά».

Υπογράμμισε πάντως ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να εντείνουν την προσπάθεια, αφού είναι καθοριστικής σημασίας να επιτευχθεί συμφωνία έως τα τέλη του έτους, καθώς το Λονδίνο δεν φαίνεται διατεθειμένο να ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι η μεταβατική περίοδο που επισήμως εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να παραταθεί έως και τα δύο χρόνια. Ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση έχει αποκλείσει την όποια παράταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!