Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Βερολίνο καλεί την Βαρσοβία να εφαρμόσει πλήρως τους κανόνες της ΕΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Το Βερολίνο καλεί την Βαρσοβία να εφαρμόσει πλήρως τους κανόνες της ΕΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Το Βερολίνο καλεί την Βαρσοβία να εφαρμόσει πλήρως τους κανόνες της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ Χάικο Μάας κάλεσε σήμερα την Πολωνία να σεβαστεί “πλήρως” τους κοινούς κανόνες της ΕΕ, μία ημέρα μετά την απόφαση του πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι ορισμένα άρθρα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών είναι ασύμβατα με το πολωνικό Σύνταγμα.

“Όταν μια χώρα αποφασίζει πολιτικά να αποτελεί μέρος της ΕΕ, θα πρέπει να εφαρμόζει πλήρως τους κοινούς κανόνες”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στον όμιλο εφημερίδων Funke, προσθέτοντας ότι η Γερμανία υποστηρίζει πλήρως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προσπάθειές της να διασφαλίσει ότι το δίκαιο της ΕΕ εφαρμόζεται και στα 27 κράτη μέλη.

Το να ανήκεις στους 27 “σημαίνει ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες, ότι ωφελούμαστε από μια ισχυρή εσωτερική αγορά και ότι μιλάμε με μια φωνή”, συνέχισε ο Μάας.

“Ωστόσο αυτό σημαίνει επίσης ότι σεβόμαστε τους κοινούς κανόνες που συνιστούν το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό”, υπογράμμισε.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας απεφάνθη χθες, Πέμπτη, κατά της απόλυτης υπεροχής του ευρωπαϊκού δικαίου, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της θεμελιώδους αυτής αρχής για την ΕΕ, που θα μπορούσε να απειλήσει την χρηματοδότηση της Πολωνίας από τις Βρυξέλλες, ακόμη και την συμμετοχή της στην ένωση.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι διαβεβαίωσε ωστόσο σήμερα ότι η χώρα του επιθυμεί να παραμείνει στην ΕΕ.

“Η θέση της Πολωνίας είναι και θα είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια των εθνών”, σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!