Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βελτιωμένος ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Μάιο
[Η Ναυτεμπορική]: Βελτιωμένος ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Μάιο

[Η Ναυτεμπορική]: Βελτιωμένος ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Μάιο

Αύξηση κατέγραψε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης και της ΕΕ τον Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020, τζίρος στο λιανεμπόριο αυξήθηκε κατά 9,0% στην ευρωζώνη και κατά 9,2% στην ΕΕ.

Στην ευρωζώνη τον Μάιο του 2021, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 28,4% για καύσιμα αυτοκινήτων, κατά 14,8% για μη διατροφικά προϊόντα και κατά 0,1% για τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Στην ΕΕ, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 25,0% για καύσιμα αυτοκινήτων, κατά 15,0% για μη διατροφικά προϊόντα και κατά 0,3% για τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στο συνολικό λιανικό εμπόριο εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία (+ 23,9%), την Ιρλανδία (+ 22,4%) και τη Μάλτα (+ 22,0%). Από την άλλη, μόνο η Γερμανία κατέγραψε μείωση (-0,9%).

Να σημειωθεί ότι ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης και της ΕΕ τον Μάιο παρουσίασε επίσης αύξηση συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα φέτος.

Έτσι, τον Μάιο του 2021, ο εποχικά προσαρμοσμένος όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 4,6% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!