Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βέλγιο: Η απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Βέλγιο: Η απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Βέλγιο: Η απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση

Εκατοντάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά, που κάνουν απεργία πείνας στις Βρυξέλλες τους τελευταίους δύο μήνες με αίτημα να τους δοθεί δικαίωμα διαμονής, άρχισαν να αρνούνται και το νερό, φέρνοντας τους εαυτούς τους πιο κοντά στον θάνατο και την βελγική κυβέρνηση κοντύτερα στον κίνδυνο κατάρρευσης.

Περίπου 400 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στο Βέλγιο για χρόνια, είναι ήδη αποστεωμένοι καθώς αρνούνται να λάβουν τροφή από τις 23 Μαΐου και τα τρία τέταρτα από αυτούς αποφάσισαν την Παρασκευή να σταματήσουν να πίνουν και νερό ή αλατούχο ορό.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), η οποία τους φροντίζει σε δύο πανεπιστήμια και σε μια εκκλησία, ανακοίνωσε ότι μπορεί να πεθάνουν εντός ημερών. Η MSF σημείωσε ότι πολλοί έχουν χάσει κάθε ελπίδα και έχουν τάσεις αυτοκτονίας.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρόο αρνήθηκε να κάνει γι’αυτούς οποιαδήποτε εξαίρεση από τις φυσιολογικές διαδικασίες για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Ωστόσο δύο από τα επτά κόμματα του συνασπισμού του, οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι, δηλώνουν ότι είναι υπερβολικά άκαμπτος και σχολαστικός στην τήρηση του νόμου. Επίσης σημειώνουν ότι αν κάποιος από τους μετανάστες αυτούς πεθάνει, αυτοί θα εγκαταλείψουν τον συνασπισμό, καθιστώντας αδύνατη την επιβίωση της κυβέρνησης.

Οι μετανάστες αυτοί προέρχονται κυρίως από την νότια Ασία και την βόρεια Αφρική και ορισμένοι βρίσκονται στο Βέλγιο για περισσότερο από μια δεκαετία.

Αν και είχαν καταφέρει να εξασφαλίζουν τα προς το ζην, τώρα υπέφεραν δυσανάλογα από τα λοκντάουν που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναγκάζοντας πολλά καφέ, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις να κλείσουν, και δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν χαρτιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!