Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας και της δημοκρατίας
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας και της δημοκρατίας

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας και της δημοκρατίας

Τη στρατηγική της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, κατά την εισηγητική του ομιλία στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, με τους επικεφαλής όλων των θεσμών του ΣτΕ, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στο σημείο, όπως είπε, που πριν από 2.400 χρόνια έλαβε χώρα μία άλλη πανδημία που αποτελεί ιστορικό παράδειγμα για το πως μία υγειονομική κρίση μπορεί να επηρεάσει τη δημοκρατία. Ο Μ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι μεγάλες προκλήσεις, όπως η υγειονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, ζητούν και κοινές απαντήσεις και ο καλύτερος τόπος για να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της Προεδρίας που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας και η αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. «Η υγειονομική κρίση δεν αποτέλεσε μόνο απειλή για την ανθρώπινη ζωή, αλλά αποτέλεσε και απειλή για τη δημοκρατία μας», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν και επέφεραν σημαντικούς περιορισμούς επί συγκεκριμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, να είναι προσωρινά, αναλογικά και βάσει επιστημονικών δεδομένων που να αποδεικνύουν την αναγκαιότητά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!