Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Υπερόπλο το Ταμείο Ανάκαμψης στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Υπερόπλο το Ταμείο Ανάκαμψης στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Υπερόπλο το Ταμείο Ανάκαμψης στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας

«Η γρήγορη υιοθέτηση ενός γενναιόδωρου πακέτου αποτελεί επιτακτική ανάγκη επιβίωσης για την Ευρώπη» ήταν το μήνυμα που έστειλε από το 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (8o Regional Growth Forum) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, τόνισε ότι όταν συμφωνηθεί αυτό το πακέτο θα είναι το μεγαλύτερο που θα έχει έρθει στη χώρα μας μετά το σχέδιο Μάρσαλ. Θα πρέπει να το δούμε, επισήμανε, ως το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας και -όπως υπογράμμισε και ο Πρωθυπουργός- να μην το σπαταλήσουμε με την αφέλεια του νεόπλουτου, αλλά να αποτελέσει τη μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσουμε πραγματικά στις προκλήσεις της επόμενης γενιάς.

Στο Συνέδριο, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Εφημερίδα Πελοπόννησος, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα, παρά τη δύσκολη συγκυρία αυτών των μηνών, θα ξαναβγεί μπροστά και θα συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης, που είχε ξεκινήσει πριν την έλευση της πανδημίας. Και σε αυτή την προσπάθεια κρίσιμο ρόλο θα παίξουν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι μετά την αρχική της διστακτικότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση «προχώρησε στην υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για την άμεση ανακούφιση των ευρωπαϊκών οικονομιών από τις άμεσες συνέπειες του πανευρωπαϊκού lockdown».

Σε αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, κινείται η πρόταση για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο θα είναι ουσιαστικά ένα υπερόπλο στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας, ώστε πρώτα από όλα να προστατεύσει τη ζώνη του ευρώ από κλυδωνισμούς και όλες τις Ευρωπαϊκές οικονομίες από την υπέρμετρη εκτόξευση του κόστους δανεισμού τους, αλλά και, δεύτερον, να δώσει φρέσκο χρήμα στις οικονομίες μας ώστε να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις συνέπειες της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!