Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» για την προστασία της κυριαρχίας της
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» για την προστασία της κυριαρχίας της

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» για την προστασία της κυριαρχίας της

Ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά και για διμερή θέματα δηλώνει πως είναι η Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι Ελλάδα θα μείνει άπραγη στην περίπτωση που τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου. «Τότε η απάντηση είναι όχι» δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, για να συνεχίσει «δεν συζητάμε για την κυριαρχία μας, δεν χαρίζουμε ελληνικό έδαφος και θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να το υπερασπιστούμε».

Αυτά ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ αλλά και την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και ειδικότερα για το Ηνωμένο Βασίλειο, που φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει τις τρέχουσες συνομιλίες για την ανατροπή παλαιότερων συμφωνιών, όπως η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης για προϊόντα, ο αναπληρωτής υπουργός, απαντά σχολιάζει πως «αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό». Όλες οι χώρες της ΕΕ «υποστηρίζουν τη διαπραγματευτική ομάδα του Μισέλ Μπαρνιέ και θα παραμείνουν στο πλευρό της Ιρλανδίας – χωρίς εξαίρεση», προσθέτει.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ, ο κ.Βαρβιτσιώτης σημειώνει ότι «το χάσμα του Ατλαντικού διευρύνεται” και ότι οι ΗΠΑ «ασχολούνται πολύ με τα δικά τους ζητήματα».

Τέλος, αναφορικά με την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζει ότι στόχος είναι να υιοθετηθεί μία Διακήρυξη στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για μελλοντικές πανδημίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!