Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με «βαρύ βηματισμό» η ανάκαμψη της απασχόλησης στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Με «βαρύ βηματισμό» η ανάκαμψη της απασχόλησης στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Με «βαρύ βηματισμό» η ανάκαμψη της απασχόλησης στην Ευρώπη

Η πανδημία ενδέχεται να αφήσει πιο «επίμονα» σημάδια στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας καθώς, όπως υποδεικνύει μελέτη της Accenture, η απασχόληση στην περιοχή μπορεί να ανακάμψει με πιο αργά από την πανδημία συγκριτικά με την οικονομία της.

Η Ευρώπη έχασε 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας το 2020 και θα χρειαστεί χρόνος έως το 2023 για να επανέλθουν αυτές οι θέσεις, ανέφερε η συμβουλευτική εταιρεία, επικαλούμενη έρευνα 700 στελεχών της εταιρείας.

Πρόκειται δηλαδή για περίπου ένα χρόνο μετά αφότου και η τελευταία οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να έχει ανακάμψει σε επίπεδα προ-πανδημίας.

Οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν σταδιακά τους περιορισμούς καθώς οι μολύνσεις πέφτουν και οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, θέτοντας έτσι το έδαφος για μια ισχυρή ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, οι εταιρείες ενδέχεται να χρειαστούν χρόνο για να προσλάβουν εργαζόμενους εν μέσω ανησυχιών ότι μια άλλη έξαρση κρουσμάτων δύναται να προκαλέσει νέους περιορισμούς.

Ωστόσο, η αγορά εργασίας της Ευρώπης βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι κατά τις προηγούμενες περιόδους οικονομικών κρίσεων, εν μέρει χάρη στα γενναιόδωρα οικονομικά πακέτα. Η επίπτωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 χρειάστηκε σχεδόν οκτώ χρόνια για να διορθωθεί.

Η έκθεση της Accenture προβλέπει ότι οι αυξημένες προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 5,7 εκατ. θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη έως το 2030.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!