Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: UPS: Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα αφήσει μόνιμα σημάδια
[Η Ναυτεμπορική]: UPS: Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα αφήσει μόνιμα σημάδια

[Η Ναυτεμπορική]: UPS: Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα αφήσει μόνιμα σημάδια

Η κρίση που πυροδότησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην εφοδιαστική αλυσίδα θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά στην παγκοσμιοποίηση, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της UPS.

Οι απότομες μεταβολές της καταναλωτικής ζήτησης, η πληγωμένη αεροπορική βιομηχανία και οι διαταραχές στην παγκόσμια ναυτιλία δημιούργησαν τη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων ετών στις εφοδιαστικές αλυσίδες πάνω στις οποίες έχουν δημιουργήσει τις δραστηριότητές τους οι πολυεθνικές εταιρείες.

Ως αποτέλεσμα, οι πολυεθνικές λιανικής και οι κατασκευαστές κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για την περιφερειοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού τους, δήλωσε ο πρόεδρος της UPS International, Σκοτ Πράις.

«Πολλές εταιρείες έρχονται σε εμάς λέγοντας “πού είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσει κανείς μονάδες για την παραγωγή και τη συναρμολόγηση;”», είπε στους Financial Times. Υπάρχει κατανόηση ότι η εξάρτηση από τις τεντωμένες αλυσίδες εφοδιασμού θέτει τις εταιρείες σε κίνδυνο, εξήγησε.

Μάλιστα όλο και αυξάνονται οι βιομηχανίες που πλήττονται από την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, με τους κατασκευαστές υπολογιστών, επίπλων και αυτοκινήτων να δυσκολεύονται να προμηθευτούν τις βασικές πρώτες ύλες αρκετά γρήγορα.

Παρόλο που στην κρίση αυτή παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, τα περισσότερα στελέχη και οι ειδικοί υποδεικνύουν την πανδημία ως την κινητήρια δύναμη.

Ο Πράις, ο οποίος επιβλέπει τις δραστηριότητες του ομίλου εκτός των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στον κλάδο των αερομεταφορών αποκάλυψε πόσο ευάλωτες γίνονται οι εταιρείες όταν μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες φορτίου στα αεροσκάφη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!