Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Uni Systems: Ολοκλήρωση έργου πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΜΣΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Uni Systems: Ολοκλήρωση έργου πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΜΣΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Uni Systems: Ολοκλήρωση έργου πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΜΣΤ

Η Uni Systems ανακολινωσε την ολοκλήρωση έργου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), για το οποίο ανέλαβε, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, την υλοποίηση εύρους υπηρεσιών και λύσεων προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρησιακών αναγκών του και να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Για τις εργασίες υλοποίησης η Uni Systems συνεργάστηκε με την κατασκευαστική εταιρεία Berios, στην οποία έχει ανατεθεί από το ΕΜΣΤ ο ρόλος του Τεχνικού Συμβούλου με αρμοδιότητες τεχνικής διοίκησης, επίβλεψης και συντονισμού των εργασιών ολοκλήρωσης (εργασίες μουσειολογικής/μουσειογραφικής μελέτης) για την πλήρη λειτουργία του Μουσείου.

Το έργο περιλαμβάνει υπηρεσίες για την υλοποίηση λύσεων που καλύπτουν από την υποδομή και τη δικτύωση των εγκαταστάσεων μέχρι την εμπειρία ηλεκτρονικής ξενάγησης επισκεπτών και πλοήγησης στον χώρο του Μουσείου, για την οποία αξιοποιήθηκε η τεχνολογία HPE Aruba της Hewlett Packard Enterprise (HPE). Στις υλοποιήσεις περιλαμβάνεται η ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), η ανάπτυξη πλατφόρμας έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (e-ticketing) και η υλοποίηση των μηχανογραφικών εφαρμογών Staff και Q-Prime που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στη διαχείριση λογιστηρίου.

Παράλληλα, για τη διαχείριση της βιβλιοθήκης και του ιστορικού αρχείου αξιοποιήθηκε η πλατφόρμα «The Museum System – TMS Collections» της Gallery Systems, ενώ το σύνθετο έργο συμπληρώθηκε με το CultureMapp. Πρόκειται για τη λύση της Uni Systems που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την HPE και την Cuseum και είναι σχεδιασμένη για χρήση από κινητές συσκευές με στόχο να προσφέρει αφενός εξατομικευμένη εμπειρία επισκεπτών μέσα από πολυγλωσσικό περιβάλλον και αφετέρου μοναδικά οφέλη στον φορέα, τα οποία προκύπτουν από την ευέλικτη ενημέρωση περιεχομένου και την άντληση στατιστικών στοιχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!