Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: UBS: Πώς η πανδημία ανατρέπει σχέδια και αλλάζει την ζωή των επενδυτών
[Η Ναυτεμπορική]: UBS: Πώς η πανδημία ανατρέπει σχέδια και αλλάζει την ζωή των επενδυτών

[Η Ναυτεμπορική]: UBS: Πώς η πανδημία ανατρέπει σχέδια και αλλάζει την ζωή των επενδυτών

H πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει αφήσει κανέναν αλώβητο, ούτε τους πιο πλούσιους επενδυτές, που προσπαθούν να προφυλαχθούν περιορίζοντας τα ταξίδια και μένοντας κοντά στην βάση τους. Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταλλάσσεται λόγω του Covid-19 o μεγαλύτερος φόβους του είναι η ρευστότητα.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από έρευνα της UBS σε πλούσιους επενδυτές, περισσότεροι από το 50% εκφράζουν τον φόβο ότι δεν θα έχουν αρκετή ρευστότητα σε περίπτωση μίας νέας πανδημίας. Ανάλογο είναι το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν για το εάν θα αφήσουν αρκετά χρήματα στους κληρονόμους τους. «Η κρίση μοιάζει πολύ προσωπική» σχολίασε η Μπόνι Παρκ της UBS στο Bloomberg. «Στις ΗΠΑ ειδικά, το 82% των επενδυτών αισθάνονται πως οι ζωές τους έχουν αλλάξει για πάντα» συμπληρώνει.

Αν και είναι βεβαίως τα φτωχότερα στρώματα και η εργατική τάξη, που έχουν υποστεί το μεγάλο πλήγμα απο την πανδημία και τη χειρότερη ύφεση από την δεκαετία του 1930, το 70% των πλούσιων επενδυτών δηλώνουν ότι και εκείνοι έχουν επηρεαστεί αρνητικά. Το 36% εξ αυτών δηλώνουν ότι ο αρνητικός αντίκτυπος ήταν «αισθητός». Μεταξ των millenials, το 70% εκτιμούν επίσης θα πρέπει να εργαστόυν περισσότερο για να καλύψουν τις ζημιές τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους baby boomers είναι μόλις 34%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!