Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: UBS: Πάνω από 10% ο ετήσιος μέσος ρυθμός ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως
[Η Ναυτεμπορική]: UBS: Πάνω από 10% ο ετήσιος μέσος ρυθμός ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως

[Η Ναυτεμπορική]: UBS: Πάνω από 10% ο ετήσιος μέσος ρυθμός ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως

Της Λέττας Καλαμαρά

Μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 10% αναμένει το διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο σε βάθος χρόνου δεκαετίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις ήδη υψηλές επιδόσεις που καταγράφει εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ειδικότερα στα 5 τρις. δολ. υπολογίζεται ότι θα ανέλθει η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου το 2021 ή σχεδόν το 20% των συνολικών λιανικών πωλήσεων, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της UBS. Κίνα, ΗΠΑ, Αlibaba και Amazon είναι οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε περισσότερα από 7 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, αντιπροσωπεύοντας το 25% των συνολικών λιανικών πωλήσεων. Κατά την άποψή τους, το θέμα του ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει ελκυστικές μακροπρόθεσμες επενδυτικές ευκαιρίες. Παράγοντες κλειδιά αποτελούν η ραγδαία διείσδυση των έξυπνων τηλεφώνων και του διαδικτύου, η τεχνολογική πρόοδο, ο τεχνολογικός αλφαβητισμός όλο και περισσότερων ομάδων πληθυσμού από διάφορες ηλικιακές, κοινωνικές και οικονομικές βαθμίδες με αποτέλεσμα την εξοικείωση των καταναλωτών με τα τεχνολογικά εργαλεία. (Figure 2) Σε αυτό συνέβαλε το ξέσπασμα της πανδημίας και η στροφή των καταναλωτών στο ψηφιακό κανάλι για την εκπλήρωση των καθημερινών τους αναγκών, τονίζουν οι Nena Winkler, Andreas A. Tomaschett, and Robert Samuels, Analysts, UBS Global Wealth Management.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!