Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζόνσον: Εκτός πραγματικότητας οι ισχυρισμοί Κάμινγκς
[Η Ναυτεμπορική]: Τζόνσον: Εκτός πραγματικότητας οι ισχυρισμοί Κάμινγκς

[Η Ναυτεμπορική]: Τζόνσον: Εκτός πραγματικότητας οι ισχυρισμοί Κάμινγκς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέρριψε τους ισχυρισμούς του πρώην συμβούλου του ότι η διαχείριση της κυβέρνησης στην πανδημία ήταν «καταστροφική», λέγοντας ότι «μερικά από τα σχόλια» δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο κ. Τζόνσον απορρίπτει τον ισχυρισμό του Ντόμινικ Κάμινγκς ότι οι αποφάσεις του είχαν ως αποτέλεσμα «χιλιάδες άσκοπους θανάτους». Ο κ. Κάμινγκς έκανε λόγο για σωρεία λαθών από πλευράς κυβέρνησης Τζόνσον στο ζήτημα της πανδημίας, τονίζοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός υποτίμησε την επικινδυνότητα της Covid-19, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «ακατάλληλο για τη θέση».

Ερωτηθείς αν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν λόγω της αδράνειας του, ο κ. Τζόνσον απάντησε:

«Όχι δεν το πιστεύω. Φυσικά, αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη σειρά αποφάσεων, καμία από τις οποίες δεν έχουμε λάβει ελαφρά τη καρδία».

Ο Μπόρις Τζόνσον προέβη στις δηλώσεις αυτές σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με την PA Media, είπε ότι τα lockdown ήταν μια «πολύ, πολύ οδυνηρή απόφαση» ώστε να «αντιμετωπιστεί κατά του τρόμου της πανδημίας» και ότι είχε ακολουθήσει τα επιστημονικά δεδομένα.

Ο κ. Κάμινγκς πάντως είπε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αγνόησε τις υποδείξεις των επιστμόνων. Μάλιστα επιβεβαίωσε την φράση που είχε αποδοθεί στον κ. Τζόνσον ότι προτιμά «να στοιβάζονται τα πτώματα» παρά να εφαρμόσει νέο lockdown.

Αν και στη Βουλή των Κοινοτήτων ο ίδιος δεν το είχε σχολιάσει αυτό προ διμήνου, σήμερα τόνισε υπεκφεύγοντας: «Έχω ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση μου ως προς αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!