Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζο Μπάιντεν: Ένας ρεαλιστής μεταρρυθμιστής πρόεδρος 
[Η Ναυτεμπορική]: Τζο Μπάιντεν: Ένας ρεαλιστής μεταρρυθμιστής πρόεδρος 

[Η Ναυτεμπορική]: Τζο Μπάιντεν: Ένας ρεαλιστής μεταρρυθμιστής πρόεδρος 

Του Μιχάλη Ψύλου
(email protected)

Mετά από μια μακρά δύσκολη διελκυστίνδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατάφερε να περάσει από το Κογκρέσο ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδια, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά: Το νομοσχέδιο για τις υποδομές, αξίας άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων το βράδυ της Παρασκευής με σχετικά μικρή πλειοψηφία (228 ναι, 206 όχι).

Χρειάστηκε μάλιστα να το ψηφίσουν και 13 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές για να εγκριθεί, καθώς το καταψήφισαν έξι Δημοκρατικοί.

«Είναι μια μοναδική επένδυση που θα δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Μπάιντεν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την τελική έγκριση από το Κογκρέσο του γιγαντιαίου επενδυτικού προγράμματος υποδομών. «Ο νέος νόμος μας βάζει στον δρόμο να κερδίσουμε τον οικονομικό ανταγωνισμό με την Κίνα και άλλες μεγάλες χώρες στον 21ο αιώνα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του: «Για όσους στο σπίτι τους νιώθουν ότι έχουν μείνει πίσω και είναι ξεχασμένοι από την ταχέως μεταβαλλόμενη οικονομία, αυτός ο νόμος είναι για εσάς».

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει την απαραίτητη ανακαίνιση λιμανιών, δρόμων και σιδηροδρόμων, καθώς και διάφορα καινοτόμα έργα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γερουσία το είχε εγκρίνει τον περασμένο Αύγουστο με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά στη Βουλή, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν σαφή πλειοψηφία, τα πράγματα είχαν γίνει πολύ περίπλοκα λόγω των διαφωνιών μεταξύ της «προοδευτικής» και της «μετριοπαθούς» πτέρυγας στο Δημοκρατικό κόμμα.

Αναβολή για το κοινωνικό νομοσχέδιο

Αιτία της εσωκομματικής διαφωνίας στους Δημοκρατικούς είναι ένα δεύτερο σχέδιο νόμου “Build Back Better» – ένα πακέτο «κοινωνικής συμφιλίωσης» και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής- που θα έπρεπε επίσης να ψηφιστεί την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε έως τα τέλη του μήνα, επειδή δεν υπήρχε εσωκομματική συμφωνία. Τελικά, η κατάσταση επιλύθηκε με έναν συμβιβασμό για τον οποίο εργάστηκε και ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσωπικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!