Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζεφ Μπέζος εναντίον Ρίτσαρντ Μπράνσον: Τα πληρώματα της διαστημικής κούρσας των δισεκατομμυριούχων
[Η Ναυτεμπορική]: Τζεφ Μπέζος εναντίον Ρίτσαρντ Μπράνσον: Τα πληρώματα της διαστημικής κούρσας των δισεκατομμυριούχων

[Η Ναυτεμπορική]: Τζεφ Μπέζος εναντίον Ρίτσαρντ Μπράνσον: Τα πληρώματα της διαστημικής κούρσας των δισεκατομμυριούχων

Χαρακτήρα «κούρσας» που προσελκύει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας έχουν αποκτήσει οι επερχόμενες αποστολές των Τζεφ Μπέζος και Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον στο διάστημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε πως η Μαίρη Γουάλας «Γουάλι» Φανκ, μια 82χρονη πιλότος η οποία δεν μπόρεσε να γίνει αστροναύτης τη δεκαετία του 1960, θα πετάξει στις 20 Ιουλίου στο διάστημα με το New Shepard της εταιρείας, ως επίτιμη καλεσμένη. Στο πλήρωμα μαζί της θα είναι ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο αδελφός του Μαρκ Μπέζος και το άτομο που θα κερδίσει τη λοταρία για την πτήση.

Το ταξίδι της Φανκ είχε αρχίσει τη δεκαετία του 1960: Ήταν η νεαρότερη απόφοιτη του Woman in Space Program, ένα πρόγραμμα με ιδιωτική χρηματοδότηση που δοκίμασε γυναίκες πιλότους για καταλληλότητα για αστροναύτες. Αργότερα οι γυναίκες αυτές θα γίνονταν γνωστές ως «Mercury 13»- δεκατρείς Αμερικανίδες που πέρασαν επιτυχώς τις ίδιες δοκιμασίες και εξετάσεις με τους (άνδρες) αστροναύτες του προγράμματος Mercury, μα εν τέλει δεν πέταξαν στο διάστημα. Επίσης, ήταν η πρώτη γυναίκα επιθεωρητής της FAA και η πρώτη γυναίκα ερευνήτρια ασφαλείας αέρος της NTSB. Η 82χρονη θα γίνει το μεγαλύτερης ηλικίας άτομο που έχει πετάξει ποτέ στο διάστημα.

Η πτήση θα είναι υποτροχιακή και σύντομη, και θα περάσει για λίγο το όριο του διαστήματος, πριν επιστρέψει στη Γη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!