Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζαβίντ: Αλλάζουν οι κανόνες αυτο-απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους
[Η Ναυτεμπορική]: Τζαβίντ: Αλλάζουν οι κανόνες αυτο-απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους

[Η Ναυτεμπορική]: Τζαβίντ: Αλλάζουν οι κανόνες αυτο-απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους

Οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό μπορούν να χαλαρώσουν στην Αγγλία λόγω του «τεράστιου τείχους άμυνας» που χτίστηκε από το πρόγραμμα εμβολιασμού, λέει ο υπουργός Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ.

Ο υπουργός δήλωσε στο BBC ότι υπάρχουν «αυξανόμενες αποδείξεις» ότι «εξασθενίζουν σοβαρά» οι νοσηλείες και οι θάνατοι χάρη στην ταχύτατη εμβολιαστική εκστρατεία του Ηνωμένου Βασιλείου. «Εξαιτίας αυτού μπορούμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές», λέει.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, θα χαλαρώσουν οι κανόνες αυτο-απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες στην Αγγλία.

«Θα έχουμε ένα πιο αναλογικό σύστημα τεστ, ανίχνευσης και απομόνωσης, και είναι απολύτως σωστό ότι αυτοί που έχουν δύο δόσεις να έχουν διαφορετική προσέγγιση από αυτήν που ισχύει σήμερα», δήλωσε.

Τόνισε ότι επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 25.000 περιστατικά την ημέρα και αναμένει ότι θα αυξηθούν σε περίπου 50.000 την ημέρα μέχρι την αναμενόμενη ημερομηνία χαλάρωσης, η οποία αναμένεται στις 19 Ιουλίου.

Αλλά λέει ότι το «τείχος άμυνας του εμβολίου» είναι η διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα λοιμώξεων.

Ο κ. Τζαβίντ προσθέτει ότι θα μειωθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων της AstraZeneca από 12 σε 8 εβδομάδες για τους πολίτες κάτω των 40 ετών, ενώ σχεδιάζεται ήδη ένα πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων.

Ο υπουργός είπε ότι θα περιγράψει λεπτομέρειες για την απομόνωση και άλλους περιορισμούς αργότερα σήμερα στους βουλευτές Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται σε «αχαρτογράφητα μέρη» με την άρση των περιορισμών και την αύξηση των κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!