Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζ. Γέλεν: Τα υψηλότερα επιτόκια θα βοηθήσουν τη χώρα
[Η Ναυτεμπορική]: Τζ. Γέλεν: Τα υψηλότερα επιτόκια θα βοηθήσουν τη χώρα

[Η Ναυτεμπορική]: Τζ. Γέλεν: Τα υψηλότερα επιτόκια θα βοηθήσουν τη χώρα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι το σχέδιο για τις δαπάνες ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν θα είναι θετική για τη χώρα, ακόμη και αν οδηγεί σε αύξηση των επιτοκίων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Bloomberg News, η πρώην πρόεδρος της Federal Reserve είπε ότι τα σχέδια του προέδρου θα ανέρχονταν περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο – ένα επίπεδο δαπανών που υποστήριξε ότι δεν ήταν αρκετό για να δημιουργήσει υπερβολικό πληθωρισμό.

«Εάν καταλήγαμε σε ένα ελαφρώς υψηλότερο περιβάλλον επιτοκίων, θα ήταν στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα και από την πλευρά της κοινωνίας και από την πλευρά της Fed», δήλωσε η κα. Γέλεν.

«Καταπολεμάμε τον πληθωρισμό που είναι πολύ χαμηλός και τα επιτόκια που είναι πολύ χαμηλά τώρα για μια δεκαετία», είπε. Πρόσθεσε ότι εάν τα πακέτα βοηθούν έστω και ελάχιστα να «ανακουφίστεί η κοινωνία, τότε αυτό δεν είναι κακό – αυτό είναι καλό».

Ο δείκτης των τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 4,2% τους 12 μήνες έως τον Απρίλιο και οι αριθμοί για τον Μάιο πρόκειται να δημοσιευθούν την Πέμπτη.

Η Fed έχει δεσμευτεί να αρχίσει να περιορίζει το μηνιαίο ρυθμό των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων των αγορών περιουσιακών στοιχείων της μετά την «σημαντική περαιτέρω πρόοδο» στον πληθωρισμό και την απασχόληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!