Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΤτΕ: Η έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων για το β΄ τρίμηνο 2021
[Η Ναυτεμπορική]: ΤτΕ: Η έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων για το β΄ τρίμηνο 2021

[Η Ναυτεμπορική]: ΤτΕ: Η έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων για το β΄ τρίμηνο 2021

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα. Κατά βάση αμετάβλητοι παρέμειναν και οι συνολικοί όροι χορήγησης επιχειρηματικών δανείων, ενώ η συνολική ζήτηση των δανείων αυτών αυξήθηκε ως έναν βαθμό, διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), σε έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων για το β΄ τρίμηνο του 2021.

Το ίδιο διάστημα, τα κριτήρια και οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα, ενώ η ζήτηση τόσο για στεγαστικά, όσο και για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε ως έναν βαθμό.

Πιο αναλυτικά:

Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

Κατά το β΄ τρίμηνο του 2021, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2021.

Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021.

Η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ στο β΄ τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση ως έναν βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των χρηματοδοτικών αναγκών για πάγιες επενδύσεις και για κεφάλαια κίνησης. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση τόσο των μακροπρόθεσμων, όσο και των βραχυπρόθεσμων δανείων από τις ΜΧΕ αναμένεται να αυξηθεί ως έναν βαθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!