Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τσουνάμι σήκωσαν φήμες για είσοδο της Coscο στις τροφοδοσίες πλοίων
[Η Ναυτεμπορική]: Τσουνάμι σήκωσαν φήμες για είσοδο  της Coscο στις τροφοδοσίες πλοίων

[Η Ναυτεμπορική]: Τσουνάμι σήκωσαν φήμες για είσοδο της Coscο στις τροφοδοσίες πλοίων

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr

Σε «κόκκινο συναγερμό» τέθηκε χθες το πρωί η Ακτή Μιαούλη, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλη Κορκίδη σε κινεζικό μέσο σχετικά με τις προθέσεις της Cosco να ανοιχτεί και στις τροφοδοσίες πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Κίνηση που θεωρήθηκε, στην αγορά του Πειραιά, ως μία ακόμα απόπειρα του κινεζικού ναυτιλιακού κολοσσού να «μπει σε ξένα χωράφια».

Ωστόσο πηγές από την Cosco επεσήμαναν κατηγορηματικά στη «Ν» ότι η πρόθεσή τους δεν είναι να ασχοληθούν με τις τροφοδοσίες πλοίων, αλλά αντίθετα σε επιστολή τους προς το τελωνείο ζήτησαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υιοθέτησης όλων των προβλεπόμενων σε επίπεδο Ε.Ε. για τους εφοδιασμούς πλοίων, ώστε να μπορέσει ο Πειραιάς να καταστεί hub εφοδιασμού πλοίων για τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως εξήγησαν στη «Ν», τα επόμενα χρόνια -αφού ολοκληρωθούν τα έργα στη νέα βάση κρουαζιέρας και η συγκεκριμένη βιομηχανία βάλει ξανά πρόσω τις μηχανές, αφού σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ εξαιτίας των παρενεργειών που έχουν σημειωθεί από την πανδημία του κορονοϊού- όταν γίνει ο Πειραιάς hub κρουαζιέρας, μπορεί να εξελιχθεί και σε hub εφοδιασμού κρουαζιερόπλοιων, αφού μέχρι σήμερα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια εφοδιάζονται με containers που έρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη.

Τι προηγήθηκε

Στις δηλώσεις του προς το κινεζικό μέσο ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι: «Τη νέα φωτιά που ανάβει η Cosco καλείται να σβήσει η ελληνική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!