Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή σε οικονομία και κοινωνία
[Η Ναυτεμπορική]: Τσίπρας στη ΔΕΘ:  Νέα αρχή σε οικονομία και κοινωνία

[Η Ναυτεμπορική]: Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή σε οικονομία και κοινωνία

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας αλλά και για τη διαγραφή μέρους των χρεών που συσσώρευσε στις επιχειρήσεις και νοικοκυριά η περίοδος της πανδημίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προτείνει «μέτρα ασπιρίνες» για την ακρίβεια και ότι παρακολουθεί αμέτοχος το ράλι τιμών περιμένοντας ότι κάποια στιγμή η αγορά θα «αυτορρυθμιστεί».

Παρουσιάζοντας στη Θεσσαλονίκη το προγραμματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που τιτλοφορείται «Νέα Αρχή» ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, καθώς και στη βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις εξής μειώσεις:

  • - 20% στο πετρέλαιο κίνησης.
  • - 50% στη βενζίνη.
  • - 93% – σχεδόν αναστολή – στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της αγοράς ενέργειας προανήγγειλε παρεμβάσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία των καρτέλ και να μειωθούν τα τιμολόγια, επαναφορά του κοινωνικού τιμολογίου και επέκταση του επιδόματος θέρμανσης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη έτοιμες ρυθμίσεις για τη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία μόνιμου ολιστικού πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!