Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τσακαλώτος: Στην ΝΔ είστε μια κλίκα της ελίτ που δεν θέλει να καταλάβει την πραγματικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Τσακαλώτος: Στην ΝΔ είστε μια κλίκα της ελίτ που δεν θέλει να καταλάβει την πραγματικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Τσακαλώτος: Στην ΝΔ είστε μια κλίκα της ελίτ που δεν θέλει να καταλάβει την πραγματικότητα

«Δεν υπάρχει κανένα ερώτημα που το νομοσχέδιο αυτό δίνει απάντηση» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του κατά την συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο συντονιστής της Οικονομικής Πολιτικής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε 4 συγκεκριμένα ερωτήματα προκειμένου να «αποδομήσει» το νομιοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος είπε:

«Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουμε τηνσυνήθεια να κάνουμε ερωτήσεις για να απαντήσουν οι φοιτητές

Πολλές φορές κάνουμε το αντίθετο. Δίνουμε ένα κείμενο και ρωτάμε τους φοιτητές ποια ήταν η ερώτηση που απασχόλησε τον αρθρογράφο και στην οποία το κείμενο είναι η απάντηση.

Αν ρωτάγαμε τους πολίτες ποια είναι η ερώτηση που απαντάει το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας που συζητάμε σήμερα θα μπορούσαν να δώσουν διάφορες απαντήσεις.

· Απαντάει στην ερώτηση «πως θα αναβαθμιστεί η παιδεία»; Όχι γιατί δεν προκύπτει ότι θα μας οδηγήσει στην αύξηση των αποφοίτων όπως είναι ο Ευρωπαϊκός στόχος, ούτε υπάρχει αύξηση χρηματοδότησής για τη βελτίωση των σπουδών, ούτε καν ότι θα προσληφθούν περισσότεροι καθηγητές για να αναπληρώσουν έστω αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Δεν προκύπτει καν ποιο είναι το σχέδιο που έχετε για να πετύχουμε τα παραπάνω στο μέλλον.

· Απαντάει στην ερώτηση «Πως θα γίνει πιο κοινωνικά δίκαιο το πανεπιστήμιο»; Όχι. Γιατί μειώνετε τους εισακτέους, κόψατε μέχρι και τα διετή προγράμματα για τους ανθρώπους που επιθυμούσαν κατάρτιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!