Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ: Ταχυμεταφορείς και ταχυδιανομείς στα «βαρέα και ανθυγιεινά»
[Η Ναυτεμπορική]: Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ: Ταχυμεταφορείς και ταχυδιανομείς στα «βαρέα και ανθυγιεινά»

[Η Ναυτεμπορική]: Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ: Ταχυμεταφορείς και ταχυδιανομείς στα «βαρέα και ανθυγιεινά»

Την ένταξη των ταχυμεταφορέων και των ταχυδιανομέων στα “βαρέα και ανθυγιεινά” προβλέπουν δύο τροπολογίες που κατέθεσαν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Οι δύο τροπολογίες, η μία με θέμα την «ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές και ταχυδιανομές» και η άλλη με θέμα την «ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων στα κέντρα διαλογής των επιχειρήσεων ταχυμεταφοράς», που κατατέθηκαν με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει “ένα σύνολο ρυθμίσεων που αφορούν την προστασία των εργαζόμενων σε δύο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας: τις ταχυμεταφορές και τις ταχυδιανομές”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται επίσης, ότι “ο ρόλος των εργαζομένων αυτών αναδείχθηκε σε ζωτικής σημασίας από την εμφάνιση της πανδημίας”.

Συγκεκριμένα, με τις κατατεθείσες τροπολογίες προβλέπεται:

- Ένταξη στα “βαρέα και ανθυγιεινά” για τους οδηγούς δικύκλου – εργαζόμενων στις ταχυμεταφορές (courier) και στις ταχυδιανομές (delivery)

- Επανένταξη στα “βαρέα και ανθυγιεινά” για τους εργαζόμενους διαλογείς – συσκευαστές, στα κέντρα διαλογής των επιχειρήσεων ταχυμεταφορών

- Ισχυρό εργασιακό πλαίσιο για τους οδηγούς δικύκλου που παρέχουν την εργασία τους μέσω ψηφιακών πλατφορμών, προκειμένου να μπει τέλος σε γνωστά και διαπιστωμένα καταχρηστικά φαινόμενα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο “Κύρωση α) της από 11.12.2020 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση» (John S.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!