Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Trojans, Backdoors και Droppers τα πιο δημοφιλή κακόβουλα λογισμικά
[Η Ναυτεμπορική]: Trojans, Backdoors και Droppers τα πιο δημοφιλή κακόβουλα λογισμικά

[Η Ναυτεμπορική]: Trojans, Backdoors και Droppers τα πιο δημοφιλή κακόβουλα λογισμικά

Faceless Computer Hacker

Ανώνυμα στατιστικά στοιχεία από δωρεάν αιτήματα στο Kaspersky Threat Intelligence Portal αποκάλυψαν ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) των αναλυθέντων κακόβουλων αρχείων χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: Trojans, Backdoors και Droppers.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι τύποι κακόβουλου λογισμικού που οι ερευνητές συχνά ερευνούν δεν συμπίπτουν με τους πιο διαδεδομένους.

Η ανίχνευση κακόβουλης δραστηριότητας είναι μόνο το σημείο εκκίνησης για την έρευνα επίθεσης. Για να αναπτύξουν μέτρα αντιμετώπισης και αποκατάστασης, οι αναλυτές ασφάλειας πρέπει να προσδιορίσουν τον στόχο της επίθεσης, την προέλευση ενός κακόβουλου αντικειμένου, τη δημοτικότητά του κ.λπ. Η πύλη Kaspersky Threat Intelligence βοηθά τους αναλυτές να αποκαλύψουν το φόντο μιας επίθεσης πιο γρήγορα. Οι εμπειρογνώμονες της Kaspersky εξέτασαν δωρεάν αιτήματα προς το Kaspersky Threat Intelligence Portal για να αποκαλύψουν με τι συσχετίζονται συχνότερα τα κακόβουλα αντικείμενα που επεξεργάζονται στο portal.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κατατεθέντα κατακερματισμένα ή ύποπτα μεταφορτωμένα αρχεία αποδείχθηκαν Trojans (25% των αιτημάτων), Backdoors (24%) – κακόβουλο λογισμικό που δίνει στον εισβολέα τον απομακρυσμένο έλεγχο σε έναν υπολογιστή – και Trojan-Droppers (23%) που εγκαθιστούν άλλα κακόβουλα αντικείμενα. Στατιστικά στοιχεία από το Kaspersky Security Network, η υποδομή που είναι αφιερωμένη στην επεξεργασία ροών δεδομένων που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από εκατομμύρια εθελοντές συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο, δείχνουν επίσης ότι τα Trojans είναι συνήθως ο πιο διαδεδομένος τύπος κακόβουλου λογισμικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!