Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία – 119 παραβάσεις στην Αττική
[Η Ναυτεμπορική]: Τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία – 119 παραβάσεις στην Αττική

[Η Ναυτεμπορική]: Τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία – 119 παραβάσεις στην Αττική

Ειδική εξόρμηση στη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν 225 οχήματα μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 119 παραβάσεις οργάνωσε την Τετάρτη η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεών της για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα.

Συγκεκριμένα, πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) βεβαίωσαν:

107 παραβάσεις για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου

μία παράβαση για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από οδηγό και

11 παραβάσεις για υποκλοπή μεταφορικού έργου από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μη τήρηση των προϋποθέσεων εκμίσθωσης Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων με οδηγό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια των τροχονομικών ελέγχων, εντοπίσθηκαν τα εν λόγω 11 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα (τύπου VAN), με τα οποία διαπιστώθηκε ότι διενεργείτο μεταφορά μαθητών προς σχολικά συγκροτήματα.

Σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των οχημάτων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των διατάξεων περί διενέργειας επιβατικών μεταφορών με κόμιστρο οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα.

Επιπλέον, σε κάθε οδηγό βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο κι αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) του κάθε οχήματος, για μη τήρηση των προϋποθέσεων εκμίσθωσης Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων με οδηγό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!