Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τρεις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην λειτουργία του ΑΣΕΠ
[Η Ναυτεμπορική]: Τρεις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην λειτουργία του ΑΣΕΠ

[Η Ναυτεμπορική]: Τρεις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην λειτουργία του ΑΣΕΠ

Τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες αλλαγές στην λειτουργία του ΑΣΕΠ, έκανε γνωστές ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, με την ευκαιρία της συνάντησής του με το Προεδρείο της Ανεξάρτητης Αρχής.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν το θέμα της επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και ευρύτερα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Από πλευράς του κ. Ζαχαριάδη κατέστη σαφές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει πάντα στον διάλογο που αφορά τους θεσμούς της χώρας, με συγκεκριμένες θέσεις και επιχειρήματα. Παρά ταύτα ο διάλογος ενόψει του επικείμενου νομοσχεδίου προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιων αναγκαίων προϋποθέσεων, οι οποίες για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν κόκκινες γραμμές:

-Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι βασική αρχή του διαλόγου θα αποτελεί η συνέχεια της εφαρμογής των αρχών της αξιοκρατίας, της αντικειμενικότητας και της ισότητας που διέπουν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

-Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ότι στις όποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις θα ληφθούν υπόψη οι βέλτιστες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές στον τρόπο στελέχωσης των οργανισμών του δημοσίου.

-Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ότι ο διάλογος για το νομοσχέδιο θα είναι ευρύς και ειλικρινής με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων θεσμικών και κοινωνικών φορέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!