Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις κύριες εστίες κορωνοϊού στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις κύριες εστίες κορωνοϊού στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις κύριες εστίες κορωνοϊού στην Ευρώπη

Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού την άνοιξη. Τώρα, στην αρχή του φθινοπώρου, σημειώνεται και πάλι έξαρση. Τι συμβαίνει σε αυτές τις τρεις χώρες;

Όταν οι υπουργοί των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, υπεύθυνοι για θέματα Ευρώπης, συναντηθούν για τη σύνοδο κορυφής τους στο Ζάαρλαντ την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα ήθελαν να αποφύγουν οποιαδήποτε απόφαση για κλείσιμο των συνόρων. Προτιμούν να συνεργαστούν με τις γειτονικές χώρες, οι οποίες θα στείλουν επίσης εκπροσώπους στη διάσκεψη, ώστε να επεξεργαστούν από κοινού σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα γερμανικά σύνορα η κατάσταση είναι ανησυχητική.

Γαλλία

Ολόκληρο το διαμέρισμα του Κάτω Ρήνου, στην Αλσατία, ανακηρύχθηκε «κόκκινη ζώνη» το Σαββατοκύριακο, μαζί με έξι άλλα διαμερίσματα, επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται δραματικά εκεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παράδειγμα, επρόκειτο να συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της Αλσατίας, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά τελικά η συνεδρίαση θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Η Αλσατία χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά στην αρχή της πανδημίας. Στο αποκορύφωμα του πρώτου κύματος τα νοσοκομεία της περιοχής είχαν υπερφορτωθεί, ο στρατός είχε μάλιστα δημιουργήσει ένα ειδικό νοσοκομείο για τη φροντίδα των ασθενών. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει παρόμοια συζήτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!