Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις ευρωπαϊκές προκλήσεις μετά τις γερμανικές κάλπες
[Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις ευρωπαϊκές προκλήσεις μετά τις γερμανικές κάλπες

[Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις ευρωπαϊκές προκλήσεις μετά τις γερμανικές κάλπες

Ο Ολαφ Σολτς, που κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές της Κυριακής, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί νέα διοίκηση μέχρι τα Χριστούγεννα

«Στα χέρια» της Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της οικονομικής και πολιτικής κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα όμως η σύνθεση της νέας γερμανικής κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη και ο συνασπισμός που θα αναλάβει την διακυβέρνηση θα είναι κρίσιμος για την απόφαση μιας σειράς βασικών θεμάτων, από την οικονομική πολιτική της περιοχής μετά τον Covid-19 έως τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Ως το μεγαλύτερο μέλος της ΕΕ, η Γερμανία αναπόφευκτα συμβάλλει στη διαμόρφωση των σχεδίων και των αποφάσεων του μπλοκ. Ωστόσο, οι εκλογές της Κυριακής έδωσαν δεν έδωσαν πολλά στοιχεία για το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη κυβέρνηση ή ποια θα είναι η ατζέντα της.

Ο Ολαφ Σολτς, που κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές της Κυριακής, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί νέα διοίκηση μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αυτό σημαίνει όμως ότι υπάρχει λίγος χρόνος για να διευθετηθούν οι πιο επείγουσες αποφάσεις της ΕΕ προτού η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της, η Γαλλία, εισέλθει σε εκλογική περίοδο τον Απρίλιο.

Τους επόμενους μήνες, η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τρεις βασικές προκλήσεις:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!