Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τρίκαλα: Σε δύο άξονες οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση πολιτών
[Η Ναυτεμπορική]: Τρίκαλα: Σε δύο άξονες οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση πολιτών

[Η Ναυτεμπορική]: Τρίκαλα: Σε δύο άξονες οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση πολιτών

Σε δύο κατευθύνσεις κινούνται οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, προς τους πολίτες του, εν μέσω πανδημίας. Στη μία κατεύθυνση γίνεται χρήση της τεχνολογίας και στη δεύτερη γίνεται η αναμόρφωση των υπηρεσιών.

Σε περιόδους καραντίνας, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Έτσι, ήδη από το πρώτο λοκντάουν δημιούργησε την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων, που λειτουργεί ξανά, στη διάρκεια και της δεύτερης καραντίνας.

Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», περισσότερες ώρες και σε περισσότερους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ενισχύουν με την παρουσία τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, σε μοναχικά άτομα, σε μέλη ευπαθών ομάδων, για παροχή βοήθειας. Ταυτοχρόνως, με τηλεφωνική υποστήριξη τις ώρες 8:00 – 20:00 οι πολίτες που χρειάζονταν είδη πρώτης ανάγκης (όπως τρόφιμα, φάρμακα, συνταγογραφήσεις), καλούν συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό (2431020000) ο οποίος είναι και ο αριθμός της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Επίσης, μεταφέρθηκαν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κοινωνικό Εστιατόριο, Κέντρο Διημέρευσης Αστέγων, Κοινωνικό Φαρμακείο και σύντομα και το Κέντρο Κοινότητας) σε ένα κτήριο, που αναμορφώθηκε για να στεγάσει τις υπηρεσίες αυτές. Έτσι, η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών γίνεται σε πιο σύγχρονο χώρο, με άμεση εξυπηρέτηση των Τρικαλινών, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Ακόμη, για μαθητές/τριες απομακρυσμένου χωριού (Καλονέρι) και με τη συνδρομή της Cosmote, δημιουργήθηκαν υποδομές για μεγάλης ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο, ώστε να παρακολουθούν απερίσπαστοι τα μαθήματα μέσω των πλατφορμών τηλε-εκπαίδευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!