Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε τρία στάδια το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς
[Η Ναυτεμπορική]: Σε τρία στάδια το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς

[Η Ναυτεμπορική]: Σε τρία στάδια το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporki.gr

Ενώ την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη σχεδιάζεται το μερικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις χώρες της Ε.Ε. και πέντε ακόμη χώρες εκτός Ε.Ε., το τυπικό παραμένει στις 14 Μαΐου, ενώ το ουσιαστικό μετατίθεται όλο και πιο πολύ, προς το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

Για τον λόγο αυτό αρχίζουν να ψαλιδίζονται και οι εκτιμήσεις για τα φετινά έσοδα του τουρισμού, με το πιo αρνητικό σενάριο να είναι αυτή στιγμή και το πλέον πιθανό να συμβεί.

Αυτό το τριών σταδίων άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς οφείλεται τόσο στους ξένους τουρίστες που φαίνεται ότι κάνουν κρατήσεις περισσότερο για Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και πολύ λιγότερο για Ιούνιο, στις ξένες κυβερνήσεις που κρατούν ακόμη κλειστά τα σύνορά τους και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πότε θα ανοίξουν, αλλά και στο τρίτο επιδημιολογικό κύμα που πλήττει τη χώρα μας και την καθιστά «επικίνδυνη» για τους ξένους τουρίστες. Αν μια χώρα επιμένει να βάζει όσους έρχονται από Ελλάδα σε καραντίνα, όσα μέτρα και να λάβει η ελληνική κυβέρνηση δύσκολα θα την προτιμήσουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας.

Καθυστερεί η έναρξη

Η έναρξη της σεζόν φαίνεται να καθυστερεί. «Περιμέναμε αρχικά να έρθει στο δεύτερο τρίμηνο, όμως πλέον πάμε για το τρίτο τρίμηνο, από Ιούλιο και μετά, καθώς συνδέεται άμεσα με την πορεία των εμβολιασμών σε Ελλάδα και διεθνώς, εμβολιασμοί που έχουν πάει πίσω σε πολλές χώρες της Ε.Ε.» εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα έσοδα φέτος θα κινηθούν σε ένα εύρος 40%-50% σε σχέση με το 2019, από 7,5 έως 9 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!