Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»
[Η Ναυτεμπορική]: «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

[Η Ναυτεμπορική]: «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

Πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ίδρυμα Ευγενίδου η επίσημη παρουσίαση της επετειακής έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα», στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά, καθώς και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στην επίσημη παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. Ανδρέας Μπουντουβής, ο Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας 1821-2021 και Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάνος, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη Δημήτρης Βλαστός.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Σκέφτομαι, μερικές φορές, πόσο μοιάζει η Επανάσταση του 1821 με καράβι που πλέει στα τρικυμισμένα νερά της ιστορίας: για λίγο καταβυθίζεται, κινδυνεύει να ναυαγήσει, μα ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, δαμάζει τα κύματα και προσαράζει επιτέλους στην ακτή, μετά από το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι. Κι αυτή η ακτή, προς την οποία προσέβλεπε με τόση λαχτάρα η εξεγερμένη Ελλάδα, ήταν το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

Θέλω να συγχαρώ το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, που οργάνωσαν αυτήν την έξοχη έκθεση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, αναδεικνύοντας έτσι το μέγεθος της συνεισφοράς της ελληνικής ναυτιλίας στην ιστορική πορεία του έθνους μας προς την ανεξαρτησία. Εκδηλώσεις σαν κι αυτή ενδυναμώνουν την αυτοσυνειδησία μας και μας παρακινούν να μετουσιώσουμε την εθνική ανάταση αυτών των ημερών σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!