Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση ύψους 16,85 εκατ. δολαρίων σε ναυτιλιακή εταιρεία
[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση ύψους 16,85 εκατ. δολαρίων σε ναυτιλιακή εταιρεία

[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση ύψους 16,85 εκατ. δολαρίων σε ναυτιλιακή εταιρεία

Την πρώτη ναυτιλιακή χρηματοδότηση με ενσωματωμένα κριτήρια ESG από ελληνική τράπεζα ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη δέσμευσή της για εναρμόνιση της επιχειρηματικής της στρατηγικής με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέχει ηγετική θέση στη χρηματοδότηση της ελληνόκτητης εμπορικής ναυτιλίας, προχώρησε στη σύναψη ενός sustainability-linked δανείου με θυγατρική εταιρεία του ομίλου Seanergy Maritime Holdings για τη χρηματοδότηση μέρους του κόστους απόκτησης πλοίου. Σύμφωνα με τους όρους της χρηματοδότησης ύψους 16,85 εκ. δολαρίων, δίνονται κίνητρα στην εταιρεία για σταδιακή μείωση των εκπομπών CO2 του χρηματοδοτούμενου πλοίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα, στο πλαίσιο διευρυμένων ενεργειών για τη μείωση των εκπομπών CO2, η Seanergy υπέγραψε το «Call to Action for Shipping Decarbonization», που αποτελεί παγκόσμια συμμαχία περισσότερων από 230 ηγέτιδων εταιρειών και οργανισμών του κλάδου που δραστηριοποιούνται στο σύνολο των επιμέρους αγορών της θαλάσσιας οικονομίας. Οι υπογράφοντες αυτή την «πρόσκληση για Δράση» πιστεύουν ότι μια δίκαιη προσπάθεια απαλλαγής από τον άνθρακα της θαλάσσιας αλυσίδας έως το 2050 είναι και δυνατή και απαραίτητη.
Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει προχωρήσει σε χρηματοδοτήσεις μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων με κριτήρια που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance – ESG).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!