Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τραμπ: Απαγόρευση επενδύσεων σε εταιρείες που ανήκουν στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις
[Η Ναυτεμπορική]: Τραμπ: Απαγόρευση επενδύσεων σε εταιρείες που ανήκουν στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις

[Η Ναυτεμπορική]: Τραμπ: Απαγόρευση επενδύσεων σε εταιρείες που ανήκουν στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα που ενισχύει την απαγόρευση αμερικανικών επενδύσεων σε εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας ή να ελέγχονται από αυτές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εντός των ορίων της προσπάθειας που καταβάλλει ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να εκμηδενίσει την πρόσβαση κινεζικών επιχειρήσεων στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, ενώ του μένουν πλέον μόλις μερικές ημέρες στην εξουσία.

Το νέο διάταγμα ενισχύει προηγούμενο, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο κι απαγόρευε σε αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν αξιόγραφα που είχαν διατεθεί μέχρι τότε.

«Το σημερινό εκτελεστικό διάταγμα εξασφαλίζει ότι οι ΗΠΑ διατηρούν ένα εργαλείο-κλειδί ώστε να προστατεύσουν τους αμερικανούς επενδυτές» από τον κίνδυνο να «χρηματοδοτήσουν τον εκσυγχρονισμό του στρατού της Κίνας», εξήγησε αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, η εταιρεία S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει από τις υπηρεσίες της τη γιγαντιαία κινεζική δημόσια πετρελαϊκή εταιρεία CNOOC το αργότερο ως την 1η Φεβρουαρίου.

Το εκτελεστικό διάταγμα εντάσσεται στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να εδραιώσει την κληρονομιά της σκληρής πολιτικής έναντι της Κίνας. Έχει εξάλλου σκοπό να αποκτήσει «δόντια» νόμος του 1999, δυνάμει του οποίου ανατέθηκε στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να καταρτίζει κατάλογο των επιχειρήσεων που πιστεύεται ότι ανήκουν στον κινεζικό στρατό ή ελέγχονται από αυτόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!