Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Δένδια- Σακελλαροπούλου
[Η Ναυτεμπορική]: Η τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Δένδια- Σακελλαροπούλου

[Η Ναυτεμπορική]: Η τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Δένδια- Σακελλαροπούλου

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώνει στον Προεδρικο Μέγαρο για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σκοπός της συνάντησης αποτελεί η ενημέρωση της κ. Σακελλαροπούλου από τον υπουργό Εξωτερικών για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας ενόψει της σύγκλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου

Ο κ. Δένδιας αφού ανέλυσε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υποστήριξε ότι «η χώρα έχει προχωρήσει διπλωματικά». Αναφερόμενος στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι «αναδεικνύουν το ρόλο μας σαν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή».Προσθέτοντας και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο κ. Δένδιας σχολίασε πως «είναι τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο, δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο που να το έχει κάνει αυτό».

«Προς Ανατολάς έχουμε την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, η οποία οφείλω να πω προσεγγίζει και σημεία παραλογισμού» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών για να καταλήξει πως «είναι κρίμα να έχουμε έναν γείτονα ο οποίος δεν προσλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο την πραγματικότητα».

Η κ. Σακελλαροπούλου από την άλλη έκανε την διαπίστωση πως «τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ένα κύμα κλιμακούμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Η τουρκική ηγεσία, παραγνωρίζοντας τους κανόνες διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, δυναμιτίζει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με συνεχείς προκλήσεις κι ένα κύμα εμπρηστικών δηλώσεων», δικευκρινίζοντας όμως πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!