Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Επιστολή σε 70 χώρες και «τηλεφωνική διπλωματία» για την προώθηση του τουρισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Επιστολή σε 70 χώρες και «τηλεφωνική διπλωματία» για την προώθηση του τουρισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Επιστολή σε 70 χώρες και «τηλεφωνική διπλωματία» για την προώθηση του τουρισμού

Επιστολή προθέσεων στέλνουν τα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού της Τουρκίας προς περίπου 70 χώρες από όπου προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες στην Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι σε συνέντευξή του στο κανάλι CNN Turk, η επιστολή περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης της τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στοιχεία για τις υποδομές υγείας της Τουρκίας «που μας προβάλλουν ως “success story”, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές». Στην επιστολή θα επισυνάπτονται πίνακες και αριθμητικά στοιχεία σχετικά με δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Τουρκία, μόναδες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, ασθενοφόρα και νοσοκομειακά ελικόπτερα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ερσόι, «ο υπουργός Εξωτερικών και εγώ θα ξεκινήσουμε τηλεφωνική διπλωματία με τους ομολόγους μας κατ’ αρχάς με τους υπουργούς των 70 χωρών στις οποίες απευνθήκαμε αρχικά». Κατά τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού, οι δυο υπουργοί θα συζητήσουν με τους ομολόγους τους κυρίως για τις διαδικασίες σχετικά με την έναρξη αεροπορικών πτήσεων μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών αυτών. Η Γερμανία μπορεί να είναι μεταξύ των χωρών εκείνων που θα στείλουν τουρίστες στην πρώτη φάση της επαναλειτουργίας των τουρκικών τουριστικών πορορισμών, δήλωσε ο κ. Ερσόι.

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να εγκαταστήσει κέντρα ελέγχου για την Covid-19 σε αεροδρόμια τουριστικών προορισμών, όπως τα αεροδρομια Κωνσταντινούπολης, Σαμπιχά Γκιοκτσέν, Σμύρνης, Νταλαμάν, Μπόντρουμ, Αττάλειας και Γκαζίπασα, αλλά και στις συνοριακές πύλες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού ο οποίος είπε ότι οι έλεγχοι επισκεπτών στην Τουρκία για κορωνοϊό θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!