Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία-Covid: Εμβολιασμοί υγειονομικών με το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac
[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία-Covid: Εμβολιασμοί υγειονομικών με το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac

[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία-Covid: Εμβολιασμοί υγειονομικών με το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac

Η Τουρκία άρχισε σήμερα να χορηγεί σε εργαζόμενους στον τομέα υγείας τα εμβόλια της κινεζικής Sinovac, καθώς ξεκινά το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στη χώρα.

Η Τουρκία έχει αναφέρει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού από τον Μάρτιο κι εξακολουθεί να καταγράφει περίπου 10.000 νέα κρούσματα και 170 θανάτους σε ημερήσια βάση, έπειτα από έναν μήνα επιβολής lockdown τα Σαββατοκύριακα και απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Σε ένα ερευνητικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη έχουν στηθεί 30 εμβολιαστικά κέντρα.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κλείνουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση και παρέμειναν για παρακολούθηση για λίγη ώρα προτού φύγουν. Σε 28 ημέρες θα τους χορηγηθεί και η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο γενικός χειρουργός Νουρετίν Γιγίτ δήλωσε ότι το νοσοκομείο μπορεί να εμβολιάζει περίπου 1.800 ανθρώπους καθημερινά και ότι οι 3.500 εργαζόμενοι σε αυτό, ανάμεσά τους νοσηλευτές και επιστάτες, θα μπορούν να εμβολιαστούν σε δύο ημέρες.

«Περάσαμε περίπου δέκα μήνες με λευκές προστατευτικές στολές, στηρίζοντας τους ανθρώπους που πασχίζουν για τη ζωή τους. Οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χαλαρά και ότι είναι απαραίτητο το εμβόλιο» λέει ο ίδιος.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα εμβολιαστούν σε μερικές ημέρες και η διαδικασία θα συνεχιστεί με την επόμενη ομάδα που περιλαμβάνει τους πολίτες άνω των 65 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!