Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων και νέα περιοριστικά μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων και νέα περιοριστικά μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων και νέα περιοριστικά μέτρα

Οι ημερήσιοι αριθμοί λοιμώξεων της Τουρκίας έχουν αυξηθεί πάνω από 50.000 και ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανό να διατάξει αυστηρότερους περιορισμούς αυτήν την εβδομάδα πριν από τη ζωτική τουριστική περίοδο, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Τουρκία κατατάσσεται τέταρτη παγκοσμίως σε νέους αριθμούς κρουσμάτων, φτάνοντας τα 56.000 την περασμένη εβδομάδα – ένα πενταπλάσιο άλμα από τις αρχές Μαρτίου, όταν ο Ερντογάν χαλάρωσε τους περιορισμούς σε αυτό που αποκαλούσε μια περίοδο «ελεγχόμενης εξομάλυνσης».

Η Άγκυρα απέδωσε την αύξηση στη χαλαρή δημόσια συμμόρφωση με τους κανόνες και στις παραλλαγές ιών, και στις 29 Μαρτίου ανακοίνωσε lockdown Σαββατοκύριακου και κλειστή εστίαση για το Ραμαζάνι, τον ισλαμικό μήνα νηστείας που ξεκινά την Τρίτη.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι η βραχυπρόθεσμη περίοδος εξομάλυνσης δεν απέδωσε και τα μέτρα πρόκειται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη λήψη πολύ πιο σκληρών μέτρων», είπε. Το υπουργικό συμβούλιο του κ. Ερντογάν θα ενεργήσει επί προτάσεων που υποβάλλονται από κυβερνητικό επιστημονικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το απόγευμα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ζητώντας την ανωνυμία.

Ο αξιωματούχος είπε ότι τα βήματα μπορεί να περιλαμβάνουν τον περιορισμό των υπεραστικών μετακινήσεων, το οποίο οι γιατροί λένε ότι είναι το κλειδί για τη μετάδοση, τον περιορισμό της κίνησης των ατόμων κάτω των 20 και άνω των 65 ετών και το κλείσιμο αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!