Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της θερινής σεζόν
[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της θερινής σεζόν

[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της θερινής σεζόν

Ο κλάδος του τουρισμού είναι ένας από τους πιο επικερδείς της οικονομίας στην Τουρκία. Η χώρα προσελκύει εκατομμύρια ξένους τουρίστες που έρχονται για να κάνουν τις διακοπές τους. Αλλά η πανδημία έχει παραλύσει ολοκληρωτικά αυτόν τον τομέα. Από την απαγόρευση πτήσεων του περασμένου Μαρτίου ο κλάδος, σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, υπέστη μεγάλο πλήγμα. Σε σχέση με πέρυσι η πληρότητα των ξενοδοχείων μειώθηκε κατά 55,2%.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που εξαπλώνεται από το καλοκαίρι του 2018, τα έσοδα από τον τουρισμό αποτελούν σημαντική πηγή προσπορισμού εσόδων. Έτσι εξηγείται η σπουδή της τουρκικής κυβέρνησης. Η Άγκυρα θέλει να άρει όσο γίνεται πιο γρήγορα τους περιορισμούς στα ταξίδια για να μπορεί τους θερινούς μήνες να υποδεχτεί και πάλι λουόμενους στις τουρκικές πλαζ. Από τα μέσα Ιουνίου λέγεται ότι θα επιτρέπονται και πάλι διεθνείς πτήσεις.

Πρόγραμμα πιστοποίησης για περισσότερη ασφάλεια

Το υπουργείο Τουρισμού αιτιολογεί τη σχεδιαζόμενη χαλάρωση των μέτρων με το ότι η Τουρκία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία. Στον αγώνα καταπολέμησης του νέου ιού η χώρα, όπως η ίδια ισχυρίζεται, έχει να επιδείξει επιτυχίες. Τα νοσοκομεία κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των ασθενών, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι καθοδικός και το ποσοστό θνητότητας είναι σχετικά χαμηλό σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!